| Yazar |
Mesaj |
|
RCKid
|
Mesaj Başlığı: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 3:02 pm |
|
Kayıt: Pzt Oca 28, 2008 4:52 pm Mesajlar: 97 Konum: Ankara
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
Sovalye
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 3:37 pm |
|
|
| CDM Prof. |
 |
 |
|
|
hocam niye sadece ikinci viteste video cekip arabayı sardırıyorsunuz cok merak ettim. dışardan kesiciye girmesi yada patinaj cekmesi daha mı güzel görünüyor ya da çok fena gidiyor izlenimi mi veriyor.. ?
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
RCKid
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 4:50 pm |
|
|
|
kimseye fena gidiyor izlenimi vermeye ihtiyacım yok yol gereği o hızdan 3 veya 4 de doldurmadan basıp çekmenin ne anlamı olacak. czt sahibi olarak bilirsinki alttan doldurup yürümesiyle üst vitesten yürümesi arasında ne fark var. bir yerden arkadaşla beraber çıkarken arkadaş makina var çekelim mi dedi. ben de dıştan nasıl göründüğünü merak ettim ve çektik, paylaştık. umarım merakını gidermiştir açıklama
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
PASTACI
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 4:50 pm |
|
|
| CDM Prof. |
 |
 |
Kayıt: Sal May 07, 2002 12:50 am Mesajlar: 8417 Konum: Suzuka Yaş: 0
|
3. viteste cekse zaten videoyu kadrajin disina cabuk cikar bisey anlasilmaz; benim diyen standart sti'a saka yapar 
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
@lic@n
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 4:55 pm |
|
|
| CDM Fan |
 |
Kayıt: Cmt Tem 03, 2004 3:20 pm Mesajlar: 2475 Kan Grubu: 0Rh+ Yaş: 0
|
|
sapanla fırlatılmış gibi =)) maşallah,
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
Sovalye
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 5:19 pm |
|
|
| CDM Prof. |
 |
 |
|
RCKid yazdı: kimseye fena gidiyor izlenimi vermeye ihtiyacım yok yol gereği o hızdan 3 veya 4 de doldurmadan basıp çekmenin ne anlamı olacak. czt sahibi olarak bilirsinki alttan doldurup yürümesiyle üst vitesten yürümesi arasında ne fark var. bir yerden arkadaşla beraber çıkarken arkadaş makina var çekelim mi dedi. ben de dıştan nasıl göründüğünü merak ettim ve çektik, paylaştık. umarım merakını gidermiştir açıklama işin açıkcası ben videoyu izleyince turbo uygulaması yapılmış 206 RC'nin tam olarak nasıl gidebildiğini görmek için içerden videoyu yeğlerdim ama olmamış. neyse bence 3 te basabilsen ve patiye kalmasa daha iyiymiş  benim fikrim bu. 
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
RCKid
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 5:23 pm |
|
|
Sovalye yazdı: RCKid yazdı: kimseye fena gidiyor izlenimi vermeye ihtiyacım yok yol gereği o hızdan 3 veya 4 de doldurmadan basıp çekmenin ne anlamı olacak. czt sahibi olarak bilirsinki alttan doldurup yürümesiyle üst vitesten yürümesi arasında ne fark var. bir yerden arkadaşla beraber çıkarken arkadaş makina var çekelim mi dedi. ben de dıştan nasıl göründüğünü merak ettim ve çektik, paylaştık. umarım merakını gidermiştir açıklama işin açıkcası ben videoyu izleyince turbo uygulaması yapılmış 206 RC'nin tam olarak nasıl gidebildiğini görmek için içerden videoyu yeğlerdim ama olmamış. neyse bence 3 te basabilsen ve patiye kalmasa daha iyiymiş  benim fikrim bu.  bu düşüncene ben de hak veriyorum. o tarz video da çekip paylaşırım
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
MaxiBoost
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 7:55 pm |
|
|
| CDM Expert |
 |
Kayıt: Pzt May 06, 2002 7:36 pm Mesajlar: 4438 Konum: İstanbul
|
güzel yürüyor , tam gazda kaç afr bu araç ? 5 falanmı ? ben mi yanlış görüyorum ,komple siyah duman atmıyormu ? çok fazla zengin dimi ? benzini biraz kısarsanız daha da iyi gidecektir .
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
BoostER
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 8:08 pm |
|
|
| CDM Prof. |
 |
 |
Kayıt: Pzr May 05, 2002 10:23 pm Mesajlar: 6118 Konum: AnCARa
|
|
Yanlış görüyosun sanırım siyah duman falan yok arabada.. Canlıda gördüm gayet güzel yürüyo..
Maşallah mustafa çok güzel gidiyo..
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
RCKid
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 9:10 pm |
|
|
MaxiBoost yazdı: güzel yürüyor , tam gazda kaç afr bu araç ? 5 falanmı ? ben mi yanlış görüyorum ,komple siyah duman atmıyormu ? çok fazla zengin dimi ? benzini biraz kısarsanız daha da iyi gidecektir . afr 12-12.3 civarı tam gazda duman problemi olduğunu ilk senden duydum abi
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
RCKid
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 9:11 pm |
|
|
BoostER yazdı: Yanlış görüyosun sanırım siyah duman falan yok arabada.. Canlıda gördüm gayet güzel yürüyo..
Maşallah mustafa çok güzel gidiyo.. çok sağol Erhan. Senin gsi inşallah benimkinden katkat iyi olacak. Allah yardımcın olsun
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
JR
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 9:29 pm |
|
|
| CDM Guru |
 |
Kayıt: Cum Oca 25, 2008 6:15 pm Mesajlar: 2528 Konum: tem sol şerit Kan Grubu: fB+
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
nightmare_t
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 10:20 pm |
|
|
| CDM Prof. |
 |
 |
Kayıt: Cmt Eki 12, 2002 11:56 pm Mesajlar: 6136 Konum: external wastegate'in oradayım Kan Grubu: B Rh (+)
|
|
12-12.3 biraz fakir kalmıyormu acaba?? kazasız belasız kullan mustafa
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
ice
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 10:37 pm |
|
|
| CDM Prof. |
 |
 |
Kayıt: Sal May 07, 2002 9:18 pm Mesajlar: 6882 Konum: GTR 200
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
RCKid
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 10:41 pm |
|
|
|
12-12.3 biraz fakir evet. ayar yapıldığında hava 25 derece civarıydı. havalar soğunca fakir kalmaya başladı. ayarı yapan arkadaşımız askerde şu an, başka bir arkadaşımızı bekliyoruz ayar yapması için
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
nightmare_t
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Çrş Oca 14, 2009 10:44 pm |
|
|
| CDM Prof. |
 |
 |
Kayıt: Cmt Eki 12, 2002 11:56 pm Mesajlar: 6136 Konum: external wastegate'in oradayım Kan Grubu: B Rh (+)
|
RCKid yazdı: 12-12.3 biraz fakir evet. ayar yapıldığında hava 25 derece civarıydı. havalar soğunca fakir kalmaya başladı. ayarı yapan arkadaşımız askerde şu an, başka bir arkadaşımızı bekliyoruz ayar yapması için bence bu haldeyken kimseyle deneme veya teksende basma. kötü benzine denk gelirse motor kırılabilir.
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
korhan
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Prş Oca 15, 2009 1:14 am |
|
Kayıt: Cmt Oca 26, 2008 2:39 am Mesajlar: 159 Konum: ankara
|
|
bu kadar soguk havada 12.2 12.3 den kesin birsey olacak diye bir durum yok,(zaten dr. turgut da kotu benzine denk gelirsen sorun olabilir demis haklida) ama 206 bloklarinin basinca dayali termal ozellikleri hakkinda benim hicbir fikrim yok, yani kac derece egt, cht sicakliklarine piston veya valve dayanir? malzemeleri nedir? vs vs.
mustafa sikistirma kac? basinc ne?
yuksek basinc yoksa, ideal benzin kullanildigi surece ve intake temp dusuk ise 12.2 cokta buyuk bir sikinti cikarmaz. basinc yukseldikce ona dayali intake tempte yukseldikce o zaman biraz fakir denebilir.
ya aslinda butun mantik cok asiri silindir ic basinclari haric isi uzerine. isi olyini cozen cogu isi halletmis olur. bu sanziman icinde, motor icinde, differansiyeller icinde boyle. bozan kiran ne basinc, ne o ne bu bozan sey isi. digerleri sadece isiyi olusturan sebepler.
not: hakan hic siyah duman yok abi, yola dusen golge ve kameradan kaynaklaniyor. seninde gozler bizimkiler gibi yavas yavas yaslaniyor heralde:)
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
MaxiBoost
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Prş Oca 15, 2009 10:59 am |
|
|
| CDM Expert |
 |
Kayıt: Pzt May 06, 2002 7:36 pm Mesajlar: 4438 Konum: İstanbul
|
duman yok demekki
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
RCKid
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Prş Oca 15, 2009 11:04 am |
|
|
korhan yazdı: bu kadar soguk havada 12.2 12.3 den kesin birsey olacak diye bir durum yok,(zaten dr. turgut da kotu benzine denk gelirsen sorun olabilir demis haklida) ama 206 bloklarinin basinca dayali termal ozellikleri hakkinda benim hicbir fikrim yok, yani kac derece egt, cht sicakliklarine piston veya valve dayanir? malzemeleri nedir? vs vs.
mustafa sikistirma kac? basinc ne?
yuksek basinc yoksa, ideal benzin kullanildigi surece ve intake temp dusuk ise 12.2 cokta buyuk bir sikinti cikarmaz. basinc yukseldikce ona dayali intake tempte yukseldikce o zaman biraz fakir denebilir.
ya aslinda butun mantik cok asiri silindir ic basinclari haric isi uzerine. isi olyini cozen cogu isi halletmis olur. bu sanziman icinde, motor icinde, differansiyeller icinde boyle. bozan kiran ne basinc, ne o ne bu bozan sey isi. digerleri sadece isiyi olusturan sebepler.
not: hakan hic siyah duman yok abi, yola dusen golge ve kameradan kaynaklaniyor. seninde gozler bizimkiler gibi yavas yavas yaslaniyor heralde:) abi sıkıştırma 9.3:1 basıncımız 9.8 psi(AEM FIC in map sensöründen okuduğumuz) benzin sürekli aldığım şaşmaz shell 100 oktan. Aslında daha zengin çalışıyordu araba ama Utku çok az fakire çekip ateşlemeyi biraz daha ileriye almayı tercih etti. Havaların soğumasıyla da afr 12.3 lere kadar gelmeye başladı. şimdi Utku askerde, Özgün'ü bekliyorum Ankara'ya gelmesi için. forged internallara da geçiyorum. en sağlıklısı bu süre içinde çok sıkıştırmamak en mantıklısı olacak herhalde
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
PASTACI
|
Mesaj Başlığı: Re: 206RC turbo ankara Gönderilme zamanı: Prş Oca 15, 2009 11:52 am |
|
|
| CDM Prof. |
 |
 |
Kayıt: Sal May 07, 2002 12:50 am Mesajlar: 8417 Konum: Suzuka Yaş: 0
|
bkz: how lean can you go with a crazy advance timing 
|
|
| Başa Dön |
|
 |
Kimler çevrimiçi |
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir |
|
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
|
|